Проблеми с паркирането. 

Паркирането в София става все по-голям проблем. Броят на автомобилите расте, а улиците са все по-трудно проходими заради безразборно спрените автомобили. А платен паркинг рядко се ползва - не всеки може да си позволи всеки ден да плаща за паркинг.

Като цяло намирането на място за паркиране в големите градове в България с всеки изминал ден става мисия невъзможна. И поради тази причина някои шофьори измислят интересни трикове, с които да пазят местата си за паркиране.

В социалната мрежа Фейсбук бе споделено видео от Станислав Дойнов - познато лице в България. Актьорът и режисьор е син на легендата на Военния театър Александър Дойнов. От кадрите, споделени от Дойнов, виждаме как конуси, гуми и щайги служат за запазване на паркомясто. Възмутен от гледката, Станислав е категоричен: "Шуробаджанащината в България абсолютно продължава".

"Гледайте как си пазят в "Младост" места хората. Конус, продължаваме натам - щайга, гума, на следващото място е още една гума. Погледнете какво се случва тук. Това е някаква шуробаджанащина, която трябва да бъде прекратена!", споделя Дойнов.

Жена обвини моторист, че хаби паркомясто с "моторчето си" - ще пука гуми

Той казва още, че е станал свидетел на това как е минал паяк и е вдигнал автомобил, паркиран на тротоар. Питал служителите защо не вземат мерки и да се справят с хората, слагащи различни неща, за да си запазят паркомясто, а те му отвърнали: "Ами то не е наша работа".

"Трябва нужните институции в България да се вземат в ръце, защото не само пред този блок е така - навсякъде всеки си пази места както може.", добавя Станислав.

Николай Чобанов сподели в коментарите под публикацията как "лекува такива наглеци", които си пазят паркоместа: 

"Виждаш кой слага гумата, казваш му, че мястото не е негова собственост и другите също могат да паркират там. Насочил си камера към мястото и участъка, и ако посегне върху автомобила ти, ще му счупиш ръцете и капачките. Аз така ги лекувам такива наглеци."

"Обърнете се към общината. Местата са общински. Направете жалба, свържете се с някого и, ако няма резултат, тогава правете подобни видеа. Хубаво е, че сте буден човек, но не слагайте каруцата пред коня.", пише Жасмина Атанасова.

Вижте и видеото

Шофьорка редовно си паркира на тротоара! Тя: Имам пари, угаждам си

Такси се намърда на инвалидно паркомясто в Пловдив

Жител на Монтана си построи паркомясто, свързано с балкона му