Истината е, че много неща не са това, което бяха... сред тези неща са и саксиите за цветя.

Кашпите, които се използват за засаждане на цветя, се превърнаха в кошчета за боклуци. Да, тъжно е, но такава е действителността. Въпросните саксии се намират на булевард "Мария Луиза" пред бившето кино "Модерен театър" в столицата. Те не трябва просто да се изчистят, а трябва и да се демонтират, защото се пълнят с боклуци буквално за 2-3 дни, за този проблем алармира Бойчо Бойчев.

Видно и от снимките, публикувани от Бойчев, в саксиите има всичко друго, не и цветя – някои недобросъвестни граждани ги ползват за пепелник, а други за кошче за боклуци.

Кучета се валят в сметта по тротоар, боклуци седят с дни СНИМКА

Междувременно Бойчо сигнализира и за друг проблем - състоянието на улицата, която е с изключително историческо значение за България, е лошо. Въпреки някои подобрения, все още има много проблеми. Стандартен градски проблем, които чака с години да бъде разрешен.

„Не разбирам защо район "Оборище" си затварят очите вече толкова време, но смятам, че хората от Столичен инспекторат ще го решат много бързо. Аз лично приемам казуса като лична кауза и ще се боря, докато не видя това емблематично за София място прилежно изчистено“, пише в своя публикация Бойчев.

Казусът е безумен, а Бойчо Бойчев се надява той да бъде разрешен успешно.

Вижте снимки: