Кален ад за жителите на Патриарх Евтимово.

Тъжна, грозна и нелепа е картинката в Патриарх Евтимово, Пловдивско. Това се дължи на ремонти дейности по европейски проект за реконструкция на пътищата в района между Асеновград и Първомай. Пътят между селата е готов и асфалтиран, но улиците в Патриарх Евтимово... май ги забравиха. Миро Денков обаче напомня за тях в социалната мрежа Фейсбук.

"На фона на усилената работа по тротоари и градини в Асеновград, искам да попитам от името на много заинтересовани - кога ще свършат мъките в с. Патриарх Евтимово?", написа мъжът.

Той е споделил и снимки, от които става ясно в какво положение се намира селото - улиците са разкопани и кални, стърчащи пожарни хидранти са оставени на всевъзможни посоки, но не и стационирани вертикално. Освен това Миро отблезява, че скъсаната преди два месеца канализационна тръба Ф400 не се възстановява, а това води до запушване на работещата.

ВиК и АПИ, къде сте?

"Кой и кога ще асфалтира и оправи тротоарите при положение, че това е проект за цялостен ремонт на пътя Асеновград-Първомай?", пита още Миро и отбелязва: "Новият асфалт мина и подмина селото, доколкото се чува няма да има цялостно асфалтиране на пътното платно".

И пореден адекватен въпрос отправя мъжът: "Кой е виновен за изпуснати срокове, некачествено изпълнение и страдание на много хора живущи и преминаващи през с. Патриарх Евтимово?".

"Но дали прокуратурата не трябва да задава въпросите...", допълни Миро. 

Жители на Патриарх Евтимово предлагат министърът на регионалното развитие Иван Шишков да инспектира селото.

"И така е от юни месец - 8 месеца! Всеки си прехвърля топката. Да дойде министър Шишков на място да види как стоят нещата и за какво предварително плащат. Ще мине още толкова месеца явно, докато се оправи. Не знам как в другите държави се справят, но при нас е пълен хаос за съжаление!", коментира Дими К.

"Това вече е нехайство и нахалство! Как може такова нещо - да оставят хората да газят в кал и да прескачат дупките! Опомнете се, хора, в кой век живеем! Дано някой се погрижи за това хубаво село!", гласи друг коментар.

Ние се надяваме този кален ад да приключи възможно най-скоро.

Снимки: Миро Денков