"За Великнед смятаме да пуснем движението в две части на две магистрали. Едната е частта Ботегвград към Мездра. Другото е АМ” Европа”. Надяваме се да пуснем 7 към километра." Това заяви Иван Шишков.

"Темата с пробите е по-добре да я отложим във времето. Пробите, които излязоха, станаха повод за политически обстрелвания. Не смятам, че трябва да стана част от предизборна кампания. Ние правим пробите, виждаме какво е състоянието на пътя и спрямо това предвиждаме проектите за пътищата. Когато пътя се строи, фирмата е длъжна да взима тези проби," каза Шишков пред БНТ.

По отношение на пътя Девин - Кричим - Стамболийски Шишков коментира, че кметът не иска да подпише с АПИ, за да бъде ремонтиран.

"Кметът не желае да подпише с АПИ. Цялостният път е в добро състояние. Даже бях учуден, че той се оплакваше. Когато един път минава през населено място, се подписва споразумение. Ние сме на негово разположение."

Пътят от Кричим за Девин е опасен за шофиране

Припомняме, че кметът на Кричим Атанас Калчев заяви, че състоянието на пътната настилка на пътя Девин-Кричим-Стамболийски се влошава с всеки изминал ден. Неравностите по него са предпоставка за пътни инциденти, предупреди още той.

Калчев каза още, че общината няма подписано споразумение с Агенция "Пътна инфраструктура" за съвместно финансиране, осъществяване на съвместни и по взаимна договореност дейности по изграждането, поддържането и ремонта на републиканските пътища преминаващи през урбанизираната територия на Кричим.