Шофьор подкара лъскавото си возило в насрещното - по еднопосочна улица в Пловдив. Това става ясно от видео, публикувано в социалната мрежа Facebook.

Видеорегистратор е заснел абсурдната ситуация, развила се на тясна уличка в пловдивския квартал "Каменица".

На кадрите се вижда как черен джип с марката "Мерцедес" се движи срещу идващите към него коли. Колата, от която е заснето видеото, продължава по пътя си, защото шофьорът на въпросния автомобил спазва правилата. Налага се обаче той да даде на заден ход, а след това Мерцедесът се качва на тротоара, за да може безаварийно да преминат и двата автомобила.

"Водачът следва мотото “Там, където има воля - има и път”. Парадоксът е, че цитирам думи на един велик българин, а кадрите показват “делата” на някой, помислил за велик. Жалко, че след 3 дни ще сме най-големите патриоти, а в действителност сме....", пише човекът, публикувал видеото.

Дали шофьорът на джипа се е заблудил или си е позволил да наруши правилата, за да спести време и няколко обиколки - можем само да гадаем.

"Мръднах метър назад, за да се разминем по-бързо и културно да направя забележка. Факт е, че колкото по-голям и черен е джипът, толкова повече си мисли шофьорът, че мое си прай квото си иска. Не че ме чу, понеже спазва модата и да говори по телефона, докато шофира. Купуват кола за 200 бона, обаче що да ползват вграденото хендсфри?!", отбелязва още авторът на поста.

Вижте видеото:

Ето и част от коментарите под публикацията:

"Изобщо нема да си помисля да давам задна. Щом ще кара в насрещното...";

"Никакъв заден! Гасиш колата и чакаш оня да се върне по грешния път. Точка. С Мерцедес бил, бреййй. Ако иска КАТ директно ще си го получи";

"После нямало здрави тротоари!";

"Чер жип е винаги с предимство, ако не му го отстъпиш те гърми или бие. Това си е закон в Пловдив, ама ще се научите новодомци".

Кола в насрещното изненада шофьор СНИМКИ

БМВ потегли в насрещното, направи обратен завой през целия булевард ВИДЕО

Шофьор погази червен светофар, влезе в насрещното на кръгово