Гневите ли се за това, че някой, пресичайки правомерно, е намерил смъртта си на пътя, защото друг не е спазил правилата за движение по пътищата? С този въпрос жителка на София започва разказа си за това, на което е станала свидетел. Движейки се с автомобила си в столицата жената е изпреварена от „Порше“, което след това преминава на червен сигнал на светофара. До инцидент не се стига, но нарушението на водача е налице. Кремена е решена да сигнализира на отговорните институции, за да се потърси отговорност за безразсъдното поведение.

„Точно за това ще напиша този пост.

Когато някой има глупостта от лявата лента да ме изпревари, докато чакам на светофара, за да премине на червено, трябва да има и смелостта да се види публично и отговорността да понесе санкция за нарушението си. Това, че съм защитник по професия, не ме лишава от морал!

За щастие, преминавайки на червено, водачът на поршето (дано не бъркам марката) с рег.номер СВ 0226 РТ, не причини ПТП.

София, кръстовището на ул."Ген. Ст. Тошев" и ул. "Гоце Делчев" - 11.06.2023 г., 12:04 ч.

Оригиналният запис е направен с камера на автомобил, а видеото, качено тук, е снимано с телефон, докато преглеждах записа на лаптопа.

За това, което се вижда, днес ще депозирам жалба до Отдел "Пътна полиция" - СДВР, ще стана свидетел по АУАН и после, в случай на жалба срещу НП, ще се явя в СРС, за да свидетелствам срещу нарушителя.

Шофирайте отговорно и бъдете съпричастни с каузата да спрем войната по пътищата!,“ написа Кремена Крумова в публична група във Facebook.

Ето и споделените кадри: