"Смъртоносната рибена опашка” или как общинското безхаберие погубва нашите животи". С тези думи Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики алармира за опасен инцидент.

Тежкото произшествие е станало тази сутрин на "Ботевградско шосе" в София. 70-годишен водач с "Мерцедес" изгубил контрол над колата си и се врязал в крайпътна мантинела, съобщава Русинова.

Тя разпространява и снимки, показващи щетите след зловещия удар. Металния ограничителен елемент е проникнал в купето на колата, предизвиквайки сериозни поражения. Русинова не разкрива какво е състоянието на шофьора, но коментира състоянието на мантинелата.

"Вместо обаче това средство за обезопасяване на пътища да му помогне, едва не го е убило. Защо ли? Защото крайния елемент тип “рибена опашка” е отречен отдавна", твърди Русинова.

Вижте и цялата публикация на Диана Русинова по случая, публикувана без намеса:

“Смъртоносната рибена опашка” или как общинското безхаберие погубва нашите животи.
Сега може би ще си помислите, че ще ви говоря за това че “рибата се вмирисва откъм главата”, но всъщност ще Ви разкажа как един несменен елемент на ограничителна система за пътища (мантинела) едва не отне човешки живот тази сутрин на бул. “Ботевградско шосе” в гр. София.

Около 10 ч. тази сутрин на водач на лек автомобил му призляло. Човекът на възраст около 70 г. изгубил контрол на управлявания от него лек автомобил. Забил се в крайпътното ОСП (мантинела). Вместо обаче това средство за обезопасяване на пътища да му помогне, едва не го е убило.

Защо ли? Защото крайния елемент тип “рибена опашка” е отречен отдавна и вместо да рисуваме незаконни “реорганизации” и да се грижим САМО за велосипедистите в този град можеше да се помисли и за по-приоритетни неща, като това да подменим опасните елементи от пътната среда.
Нищо не може да оправдае некадърността и безхаберието!"

Снимки: Диана Русинова