Почивен ден за вандалите? Няма такъв!

Попадаме на сигнал, от който отново ставаме свидетели на грозни вандалски прояви. На снимките, които ще видите по-долу, ще станете свидетели на резултата от вандализма в парк във Велико Търново. Служителите от общината се опитват да залесят парк "Дружба" с нови дръвчета и храсти, но въпреки техните усилия, това се оказва мисия невъзможна. 

Младите фиданки са прекършени буквално от основата. И не, това не е от вятъра, категорична е Галя Енчева, която алармира за проблема.

"Парковите служители, както и хората, които се разхождат в парка всеки ден си задават въпроса: Действително ли Община Велико Търново не може да се справи с вандализма тук", гласи част от публикацията на Енчева в социалната мрежа Фейсбук.

Жената публикува снимки както на пречупените дървета, така и на изпочупените пейки, които след като бъдат ремонтирани, е много вероятно отново да бъдат счупени и изкъртени с паветата, които са разместени из парка.

"Няма ли възможност Общината да назначи охрана или да постави камери за наблюдение?", пита Галя и дава за пример други големи общини като Стара Загора.

"Спомням си преди време, когато имаше забрана за разходка на кучета по алеите на парка, всеки ден имаше група от трима служители, които спираха и проверяваха собствениците на кучета за документи, пишеха актове, налагаха глоби и т.н. Да не би проблема с вандализма, който трябва да търпим е по-малко важен от незаконната разходка на кучета в парка?", допълва още жената.

Енчева отправя апел към съответните институции, които могат да вземат отношение по този наболял въпрос за опазване на околната градска среда от вандали, да вземат бързи и адекватни мерки заради спокойствието и сигурността на гражданите, които използват този парк.

Вижте снимките: