Съвестни граждани не чакат на общината - сами запълват дупките по улиците.

Жители на Добрич се организираха и сами запълниха зейналите дупки по улиците си. Видно е, че общината не си е свършила работата - пари ли няма или проблемът с ямите не е включен в бюджета на общината, можем само да предполагаме.

Няколко добричани, изгубили вяра, че дупките по улиците ще бъдат запълнени, се заеха с ремонтните дейности. В социалната мрежа Фейсбук попаднахме на кадри, на които виждаме как млади момчета закърпят ямите на кръговото на Стоматологията, като насипват в тях няколко чувалчета с чакъл. И въпреки че това е нетраен вариант - пак е нещо. Експертно мнение обаче гласи, че най-добре дупките да бъдат запълнени с асфалт, друг е въпросът колко ще ни струва удоволствието.

Живко Михайлов, който сподели кадри от запълването на дупките, благодари на момчетата, които са се включили в инициативата. Младите момчета събраха хидяди харесвания и положителни коментари.

"Браво на тях, но да се засрами кмета!", "С такива хора България няма да загине!", "Докъде стигнахме? Дупките и ямите да ги запълваме с подръчни материали.", "Браво, момчета! Но това е работа на общината! Тя за какво е!?" "Браво момчета! Остана да направите фирма - пътно строителство и да оправите пътищата в района", гласят малка част от коментарите.

Йордан Георгиев пък пише, че кметът на Добрич трябва да награди младежите с безплатна синя зона.

До Младежкия дом в Добрич също запълват сами огромен кратер. Вижте снимка:

Снимки: Дарина Илиева & Живко Михайлов / Facebook