Любители на природата и туристическите атракции алармират за опасна стълба, монтирана на "Караджов камък" в Родопите.

Самата местност представлява високо скално плато (1448 е най-високата точка), на чиято територия между две отвесни скали се е образувал естествен тесен улей. Точно там се е заклещил т. нар. Караджов камък, чиито размери са внушителни. 

Хора, които са посетили магнетичното място, са на мнение, че то крие опасности. Ето какво написа в социалната мрежа Facebook Иванка Телалова: 

"Имаме толкова красиви места за посещение в близост до Асеновград, скоро посетих Караджов камък за втори път, какво ми беше учудването за подобието на стълба там - как може на това красиво място, посещавано от толкова хора от цялата страна, да бъде в такъв вид стълбата?".

В коментарите под публикацията Григор Димитров подкрепи написаното от Иванка. Той споделя, че при влажно време стълбите стават хлъзгави и има опасност от падане:

"Стълбите са много зле, при влажно време стават хлъзгави и има опасност от падане, а мястото е красиво. Общината да поставят предпазни парапети и метални стълби".

Петър Кръстев пък добави, че вече имало готова стълба, с която сегашната да бъде подменена, но имало административни спънки за поставянето й.

"От много време се чака тази стабилна стълба, но кога ще се монтира - никой не може да каже, а е абсолютно наложащо!", коментира Софка Тянева.

Ако все пак не се подмени стълбата, да бъде поставен парапет, настояват хората.

"На Белинташ има метални стълби, тук поне парапет да се направи... Иначе в този вид е доста екстремно изкачване", написа Бони.

Още за красивото място в Родопите можете да прочетете тук:

Магичен и прекрасен: Караджов камък пази мистиката на Родопите СНИМКИ

Снимка: Иванка Телалова