Строителите на бул. „Хаджи Димитър“ отново изчезнаха, сигнализираха читатели на TrafficNews. Ремонтът на булеварда вече се точи близо година, макар че обещанията на изпълнителите бяха той да е готов за 4-5 месеца.

Хората в Смирненски негодуват не само от бавния ремонт, но и мерките за безопасност, както и качеството на изпълнение.

„От две седмици ги няма, работниците казаха, че отиват на друг обект, защото там изпускат сроковете“, каза мъж, който има търговски обект на булеварда. В момента движението по булеварда се осъществява в южното платно, а северното е с наредени бордюри, а на места фирма подизпълнител нарежда тротоарите и подземната комуникация.

Дейности по пътното легло, или разделителната ивица – няма. В същото време „готовият“ тротоар от южната страна все още не е довършен, като придвижването за майки с деца и трудноподвижни хора е затруднено. От другата страна пък хората се притесняват да излизат по тъмно.

„Няма осветление, навсякъде има ровове, дупки, шахти – нищо не е обезопасено“, ядосват се пловдивчаните.

Срокът на консорциума между „София асфалт“ и „Вейл конструкции“ да приключи ремонта е края на годината. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев също не е доволен от работата по обекта.

„След като последния път ги предупредихме, се активизираха и две седмици работиха добре. От тази седмица отново намалиха темпото. Очевидно тази фирма няма капацитет да работи на високи обороти на по-големи инфраструктурни обекти, където е нужно добро планиране и работна ръка. Ако не видя активизиране до края на седмицата, ще санкционираме изпълнителя“, каза Райчев.

Същият консорциум бе избран и за разширението и ремонта на ул. „Царевец“, който обаче едва ли ще започне тази година.