Сериозно количество автомобилни гуми са разположени по улица в София. Според жителка на столичния квартал „Витоша“, причината за това вероятно е ограничаване паркирането по улицата. Гумите, както повечето от вас знаят, се превърнаха в масово средство за запазване на паркомясто. В този случай обаче, играят ролята на антипаркинг елемент. Столичанката е озадачена на фона на все по-оскъдните места за паркиране.

„Имам следния казус - по уличката, която води до паркинга пред блока, в който живея, някой от живущите е решил, че ще сложи гуми и камъни по цялата дължина отдясно на улицата, защото видиш ли ти, е решил, че паркиралите най-вдясно автомобили му пречат. Проблема е, че вече няма никакво място, където да се паркира, тъй като паркоместата пред самия блок са заети и платени, a зад блока има постоянно паркирали автомобили, които не са местени от месеци, някои сигурно и от години.

Въпросът ми е има ли право някой от живущите в блока да прави това, след като блока не е частна собственост?

Ако не, моля да бъде подаден сигнал към съответните органи и власти.

Това се случва на бул. Симеоновско шосе, 83 - панелен блок,“ написа тя.

„Ако някой иска да ограничи нещо на пътното платно, би трябвало да го направи законно и със съответните средства. Стари гуми и камъни определено не са,“ коментират в мрежата.


 
Снимки: Kristiyanna Atanasova