Софийска градска прокуратура (СГП) призовава всички граждани, намирали се в района на кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“ в гр. София в периода около 23:00 часа на 05.07.2022 г., в момента на настъпването на тежко пътнотранспортно произшествие, при което са загинали две лица, и станали очевидци на произшествието, да се свържат със СГП чрез тел. 02/9813344 или електронен адрес [email protected] или с Национална следствена служба чрез тел. 02/9826666 или електронен адрес [email protected]

Радева прикривала Семерджиев срещу 2000 лв. месечно

Припомняме, че днес полицайката Симона Радева бе отстранена за два месеца от служба. Това стана заповед на директора на СДВР от 8 юли е образувано дисциплинарно производство срещу служителката в група „Охрана на обществения ред“ към сектор „Охранителна полиция“ при Първо РУ. Дисциплинарно производство е образувано на основание налични данни за нарушения на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, регламентирани в точки 15, 19, 20, 83 и 86 от Етичния кодекс за поведение на държавни служители в МВР, утвърден със заповед на министъра.

Законът позволява еднократно удължаване на срока с още един месец.

Стана ясно и, че швейцарската шофьорска книжа, която е използвал Георги Семерджиев, е фалшива. Това гласи официалния отговор на Интерпол Берн, след отправено от ДМОС-МВР запитване.

При катастрофата на  бул. „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“ загинаха две млади момичета.

Отстраниха от длъжност полицайката Радева