Отстраниха за два месеца от длъжност полицайката Симона Радева от Първо РУ в София.

Със заповед на директора на СДВР от 8 юли е образувано дисциплинарно производство срещу служителката в група „Охрана на обществения ред“ към сектор „Охранителна полиция“ при Първо РУ. Дисциплинарно производство е образувано на основание налични данни за нарушения на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, регламентирани в точки 15, 19, 20, 83 и 86 от Етичния кодекс за поведение на държавни служители в МВР, утвърден със заповед на министъра.

Скандалната полицайка е отстранена от длъжност за срок от 2 месеца, считано от 8 юли. Законът позволява еднократно удължаване на срока с още един месец.

GlasNews.bg припомня, че за Радева се твърди, че е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след тежката катастрофа с две жертви на бул. "Черни връх" в София.

"Надявам се в най-скоро време истината да излезне наяве! След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видяли нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете последствията!", това написа в профила си във Фейсбук Симона Радева след инцидента. Нейната майка заяви, че Симона не се е качвала в колата на Семерджиев, както и че не е имала абсолютно никакви интимни отношения с въпросния.

Очаквайте подробности!

Още по темата:

Майката на полицайката проговори: Наричат ни проститутки, искат да ни убият!

Хаджигенов не вярва, че Радева е помогнала на Семерджиев да се укрие

По време на заседанието на съда стана ясно, че и Симона Радева е помогнала на Семерджиев

Полицайката Радева: На мен съвестта ми е чиста, ще си сърбате попарата!

Майката на Семерджиев твърди, че не познава полицайката Радева

Кога е искрена полицайката Симона?