Боклук хвърчи навсякъде в русенския квартал "Чарадейка"... Де да беше само там. 

Боклук, боклук и пак боклук - такова е положението в Русе, неприятна гледка и грозни прояви от хора, които ги мързи да изхърлят боклука си в съответните за него места. Фери Станчева, която живее в русенския квартал "Чародейка", се жалва в социалната мрежа Фейсбук, че кварталът се е превърнал в сметище. Всеки ден пред жилището си заварва купчина от боклуци - фасове, опаковки от храни, кенчета, пластмасови бутилки... има от всичко по-много. А от както сложили пейки до спирката в квартала - положението е страшно. Денонощно там се събирали пияници и тийнейджъри, които си хвърляли боклуците по земята, а куриозното е, че на няколко метра има кошчета. 

"Квартал Чародейка- юг, спирката. Превърнаха го в сметище. Тази гледка е пред нас всеки ден. От както сложиха пейките е нещо страшно. Денонощно се събират там, консумират и хвърлят по земята, макар, че има кошчета около тях. Боклукът хвърчи навсякъде в квартала. Без думи съм вече, пълно безобразие.", гласи постът на Фери Станчева в социалната мрежа.

По думите на Татяна, която е изразила мнението си в коментарите, цялата община е задушаващо мръсна. "И как им е приятно отново и отново да сядат в кочинката си? Роми, българи, всички са един дол дренки. Хвърлят на порази боклуците си, където се сетят. Цялата община е задушаващо мръсна.".

Това е дело на рожбите на нашата демокрация, така смята Маринка Димитрова: "Радвайте им се, дерзайте.... и плачете за онова време, което днес заклеймявате, защото заради такива деяния пращаха в Белене!".

Част от жителите на Русе настояват за солени глоби за неправомерно изхвърляне на боклуци. Други пък обвиняват служителите от "Чистота", че не си вършат работа. "Чистачките минават, вдигнали металите и заминават и дума не може да им се каже, веднага реагират брутално.", пише Шефкие и допълва, че Русе е изключително мръсен град.

Снимки: Фери Станчева / Facebook