Протест срещу несправянето с рецидивистите и корупция на пътя е оргазнизиран за тази вечер в София. Поводът гражданите да изразят недоволството си е поредната тежка катастрофа - мелето с две жертви, причинено от Георги Семерджиев.

Както ви съобщихме, шофьорът има 84 взети контролни точки. Една шофьорска книжка има 39. Той има 6 фиша и 50 наказателни постановления. За последно е хванат с фалшива книжка преди три седмици, а истинската му е отнета още през 2014 година. Въпреки всичко той явно е продължил да шофира.

Нови подробности за Георги, убил две момичета в София СНИМКИ

Според организаторите снощната катастрофа не е инцидент, а убийство. Те апелират, всеки който иска да се включи, да бъде на пагубното кръстовище в 18:30 часа.

Задържаха избягалия шофьор от катастрофата в София

"Призовавам всички, които смятат вчерашния "инцидент", не - това УБИЙСТВО за резултат от повсеместната корупция, превзела МВР и всички държавни органи, да излезем днес в 18:30 на това кръстовище, за да почетем паметта на нелепо погубените млади момичета и да поискаме сметка от отговорните:

- да последват оставки и уволнения за тези, които са допуснали този "човек" да се движи безнаказано по обществената пътна мрежа
- да се предприемат спешни акции срещу всички останали джигити с десетки нарушения на пътя
- да се предвидят по-строги санкции за джигитите, но също така и наказания за представителите на МВР и държавата, които допускат подобни рецидиви",
заявяват организаторите.

Освен присъда, Георги Семерджиев ще се сдобие и с огромен дълг