Областната дирекция за безопасност на храните във Велико Търново ще отнеме разрешителното на превозвач, използвал цистерна за превоз на сурово мляко, за да я пълни с гориво от бензиностанция, обяви директорът й д-р Станимир Спасов.

След като в началото на март се извиха опашки от автомобили пред бензиностанциите у нас, в социалните мрежи бяха разпространени снимки и видеа на чакащите "последна възможност" да си сипят по-евтино гориво.

Ерген - мерген, 3 лева са си 3 лева! Краставицата още е по-скъпа от бензина

Там се появи и снимка на превозвач, наливащ гориво в цистерна за мляко. По думите на самите шофьори, се редели за гориво заради огромен скок на цените за ден и заради слух, че горива по бензиностанциите скоро нямало да има.

Превозвачът ще получи санкции, тъй като по думите на Станимир Спасов деянието му е "грубо нарушение на Закона за храните".

Въз основата на това ще му бъде отнето разрешителното за дейност.

"Ще му бъде връчен и акт за констатирано нарушение. На базата на този акт ще бъде издадено наказателно постановление, след което ще бъде определен размерът на санкцията", обясни Спасов предБТА.

Установяването на нарушението е станало след подаване на сигнал в Агенцията по безопасност на храните.

Доктор Станимир Спасов не коментира в коя бензиностанция на територията на областта е било засечено нарушението, тъй като е в ход наказателната процедура.