Всички екипи на ОП „Градини и паркове” работят по отстраняване на щетите след снеговалежа в Пловдив. Ясна е и причината, заради която толкова клони са изпочупени. Според експертите фактът, че листопадът не е приключил напълно, интензивните дъждове и комбинацията от мокър сняг и силен вятър са причина за броя на пречупените дървета и клони.
Има поражения и по младите фиданки, като в момента целта е да се олекотят короните им, за да се предотвратят нови щети. 

Паднало дърво проби кола в Пловдив СНИМКИ

50 см сняг натрупа в Пловдивско! Инцидент стана край село в планината СНИМКИ

Над 40 сигнала за паднали дървета и клони са обработени от ОП „Градини и паркове”, съобщи директорът на общинското предприятие Антон Георгиев.
„Към момента работят всички налични групи резачи. Приоритетно отстраняваме паднали клони и дървета от пътните платна и тротоарите, както и опасни пречупени клони”, уточни Георгиев. Той допълни, че всички технически ръководители са на терен с бригадите си и извличат клони от улиците и тротоарите. Почистват се спирките от масовия градски транспорт.
„Приемаме, записваме, степенуваме и отработваме сигналите. Днес главната задача е да отворим пътищата и тротоарите”, каза още директорът на ОП „Градини и паркове”.

100 щети по коли, разкриха къде пораженията са най-сериозни СНИМКИ


Сигнали за опасни пречупени клони и дървета може да се подават на дежурния телефон на ОП „Градини и паркове” 032/624 301.