44-годишен шофьор заспа зад волана на колата си и за малко не предизвика огромна трагедия. С лекия си автомобил Ауди А4 той се врязал с висока скорост, докато спи, в бистро "Ориент" в руенското село Просеник в 6 часа сутринта вчера. Заведението е на ключово място в селото и в него се събират много местни жители от рано сутрин за кафе до късно вечерта. 

Но вчера сутринта живущите в района на ул. "Стара планина" до дом №19 чули страшен тътен и буквално изскочили, докато още спят. Видели ужасяваща ситуация - шофьорът бил в шок, а от масите и пейките пред заведението останали купчини трески.

Колата е с верикотърновска регистрация, а 44-годишният мъж е от великотърновското село Камен. Бистро "Ориент" е собственост на 49-годишен мъж от село Просеник. Нанесени са значителни материални щети. 

"За щастие не е станала голяма трагедия. До заведението ми има монтиран кафе автомат и 5 минути преди катастрофата младо момче от нашето село е пиело спокойно кафето си от него, докато стои на пейките в бистрото. Сега чакам застрахователите, слава Богу, само сачакът е унищожен, но няма застрашен човешки живот", каза пред Флагман.бг бизнесменът от Просеник.