Неизвестен е залял с моторно масло къщички за бездомни животни, поставени в столичния квартал "Надежда".

За вандалската проява става ясно от публикация в социалната мрежа Facebook.

"Този, който вреди другиму, му се връща по един или друг начин!", написа Ася Аспарухова.

Към този момент не е известна причината за вандалския акт. Ася, която е публикувала снимки на вандализираните къщички, също не може да си обясни от какво е породена агресията на лицето, сторило това.

"Драги съкварталци, подаден е сигнал на 112! Не знам каква е тази агресия и ненавист", добавя жената.

Туби от маслото са поставени във всяка една къщичка.

Вандалският акт предизвика гняв сред столичани.

"Има и такива изроди. Човекът е единственото същество, което може да мрази. Животните са по-добри от нас - те само обичат или се страхуват. Никога не мразят", написа Диляна Тодорова.

"Малко неща биха ме издразнили толкова! Дребната, комплексирана душичка! Вече живее щастливо, поне 5 минути", коментира Андрей Раков.

А други са на мнение, че идеята за поставянето на въпросните къщички в квартала не е добра, тъй като се образува глутница кучета.

"И аз съм "кучкар". И храня бездомните кучета. Тези къщички, събрани на едно място, са много лоша идея. Кучетата образуват глутница. Лаят и нападат. Предполагам са уплашили някого и затова е направил белята. Който е сложил така къщите нито знае нещо за кучетата, нито го е особено грижа. Решил е просто да направи добро дело, за да си купи място в рая. Не обвинявайте толкова извършителя! И моето дете, ако нападнат, и аз ще побеснея. Надали ще разруша къщичките, но със сигурност няма да ги оставя да са заедно", написа Мария Кръстева.

"Този катун е незаконен, от общината са длъжни да го премахнат, а бездомните животни се осиновяват от желаещи, които да поемат грижата и отговорността за тях. Всяко животно да е на топло, чисто, обгрижено, а не в мизерия на улицата", ирази мнението си Ива Чичанова.