Общински обект в Кричим стана обект на вандализъм. Той е с обществено предназначение и ще бъдат похарчени за пореден път публични средства за възстановяването му след вандалския акт.

„За съжаление постоянните апели на общината за опазване на общинското имущество, предназначено за обществено ползване, не дават положителен резултат”, заяви кметът на Община Кричим Атанас Калчев.

По думите му разходите за възстановяване на изпочупеното или тотално унищожено такова общинско имущество, вече многократно надвишават разходите за текущата му поддръжка.

„За безразсъдните и вандалски прояви на отделни недобросъвестни наши съграждани, плащат гражданите, защото общинското имущество за обществено ползване е наше и ние всички сме неговите стопани. От всички нас зависи неговото опазване и от нашите пари заплащаме за възстановяването му, независимо че в общинския бюджет няма параграф „пари за възстановяване на общинско имущество след вандализъм“.”, каза още кметът на Кричим.

Община Кричим полага неимоверни усилия за благоустрояване на целия град, за създаване на по-комфортна и приятна среда за обитаване на нейните граждани, но след поредния вандализъм остава горчивият вкус, че много бързо и с лека ръка някой решава, че това не е необходимо на съгражданите му и решава да го премахне или унищожи.

„По всяка вероятност, общината трябва да преразгледа политиката си и да преустанови харченето на публичен финансов ресурс за възстановяване на унищоженото от вандали имущество за обществено ползване, независимо дали е изградено със средства по оперативни или национални програми, или с общински средства. Крайно време е да се преустанови практиката да се прелива от пусто в празно, защото някой вандалин независимо от възрастта му, е решил, че кацата е без дъно”, заяви още Атанас Калчев.