"Вървя си по мостчето и какво да видя, потопена тротинетка, ужас за морето, батерия във водата. Деца, правете нещо смислено и полезно!", това написа в социалната мрежа Facebook Масис Бояджян.

Както става ясно от написаното от Масис - той е забелязал потопена електрическа тротинетка във Варна. За съжаление, това не е първият случай - в интернет пространството редовно се споделят снимки на повредени електрически тротинетки - някои изхвърлени в казани или химически тоалетни, а други - зарязани на поляни. В този случай обаче, за който разказва Масис, фокусът пада върху опазването на околната среда.

"Отивам, аз я дърпам, а и тя ме дърпа, оказа се оплетена в подводни клони, намерих здрав клон да ми помага, свърши работа и за няколко боклука, изпотих се, изцапах се, но поне мисията е успешна. Разкарах тротинетката зад огражденията, да не вземе някои пак да я хвърли", отбелязва Масис.

Мъжът уточнява, че е забелязал и друга електрическа тротинетка, но не във водата, а на повърхността.

"Вече имаше изкарана ръждясала, до близката неработеща чешмичка, и нея преместих да не лежи пред пейките, и сега стоят две непотребни, дано скоро си ги приберат. Не всичко е по силите на всеки, но моля, не подминавайте поне лесните боклуци, помагайте на природата!", завършва публикацията си той.

В коментарите под публикацията си Масис Бояджян задава въпрос към кмета на Варна - Благомир Коцев.

"Благомир Коцев, ако подадем сигнал до Общинска полиция, че гамени хвърлят тротинетка в морето или някъде другаде, ще реагира ли бързо и сериозно полицията?", пита мъжът.

Масис е категоричен, че хората, които извършват "екологичен тероризъм", не трябва да чувстват безнаказаност.

"Трябват мерки, дори кампания, да се информира за вредата. Да тръгне малвата, че следва наказание, превантивни мерки, морето не иска отрова", отбелязва той.