Строителен контрол няма - в това са категорични варненци.

Евгений Станимиров публикува видео в социалната мрежа Фейсбук, което показва в какво състояние се намира прясно ремонтирана улица във Варна. От кадрите виждаме, че улицата е под водна обсада. Става ясно още, че вода към шахтата не се стича, а това се случва от другата страна на улицата, защото наклонът е към нея.

Става въпрос за улица "Петко Тодоров". С ред други улици, "Петко Тодоров" влезе в списъка на район "Одесос" за цялостен ремонт.

"Варненски майстори с абонамент за обществените поръчки. Току-що ремонтираната улица "Петко Тодоров" при дъжд", написа към публикацията си Евгений Станимиров.

Мъжът, споделил видеото, зададе и въпрос: "Ако беше в дома ви, щяхте ли да приемете обекта и да платите?".

Варненец пита: Кога ще видим този път сух? СНИМКИ

Варненци се обединяват около мнението, че безотговорността на изпълнителя и безхаберието при контрола на ремонта от страна на възложителя са минали всякакви граници.

"Шахтата не се използва, за да събира дъждовната вода. Запушена е, а по долу има шахта за дъждовната вода. Тази я запушиха по време на ремонта... Това не означава, че не крадат като за последно от ремонти и нови строежи, защото както всички знаем най-много пари могат (и се) да се крадат от строеж на инфраструктура", коментира поста Добромир Христов.

Димитър Демиров предложи инфраструктурните обекти да се приемат по време на дъжд и да се плаща за тях след това.

"Контрол няма, защото общинарите и фирмите са във финансова коалиция, но страдат гражданите!", написа Демиров.

"Това е общ принцип за целия град - вадичките заобикалят задължително шахтите", добави Станчо Аврамов.

Ето го и видеото, което предизвика бурна дискусия в мрежата: