Поредният възрастен човек се нуждае от помощта на добри хора. Историята на дядо Дойчо от Пловдив разказа жена в мрежата. Тя споделя, че човекът няма дом и често може да бъде видян до бившето кино Космос. Той е на 76 години. Получава социална пенсия, с която не може да си позволи кой знае какво. Спи в изоставена къща. Пловдивчанката се надява за съдействие в намирането на квартира за мъжа.

Ето какво написа Nikoleta Chavdarova:

"Здравейте, приятели!

С мен се свърза дама от групата, за да сигнализира за възрастен бездомен човек, намиращ се до старото кино Космос. Мъжът се казва Дойчо Илинов и е на 76 години, получава социална пенсия в размер на 247 лв, с които е ясно, че не може да си позволи абсолютно нищо, нито храна, камо ли покрив над главата.

С жената обсъдихме варианта да му потърсим стаичка под наем на приземен етаж или някое избено помещение, в което дядото поне може да спи, още повече, че се задават студени месеци и човека няма да оцелее навън.

Тя е звъняла на различни обяви с наем от порядъка на 100-130 лв, но като е обяснила какво е положението на човека, хората от другата страна на телефона само й казали, че ще й се обадят (евентуално). Всички знаем, че това няма да се случи, защото виждат ненадежден платец на наема.

Искам да ви попитам, някой от вас може ли да съдейства за намирането на стаичка под наем, където да настаним човека?

Моля, нека всеки от вас, който има желание и възможност да съдейства, да се свърже с мен, за да помогнем на дядо Дойчо да преживее зимата.

Тези от вас, които биха искали да му помогнат с храна и вода, могат да го намерят пред старото кино Космос всеки ден.

Той очаква подадената ни ръка за помощ.

Моля, споделяйте този пост, за да достигне до повече хора

Благодаря ви, приятели!"