Шофьор нагло паркира скъпото си возило пред сградата на Община Варна и предизвика недоволство сред жители на града.

"Кметеее, ти си отговорен какво става пред къщичката ти!", написа Масис Бояджян в социалната мрежа Facebook. Именно той сигнализира за абсурдно паркирания автомобил в морската столицата.

Масис Бояджян е категоричен, че пространство пред сградата на общината е нужно за позициониране и маневри на пожарни и линейки в случаи на инциденти.

"Само простолюдието ли да плаща синя зона, тоя не може ли да си позволи да остави някой лев в общинският бюджет. Ама майната им на парите, застрашава живота на хората в сградата! При пожар или авария, ще чакате паяк да го премести ли? Ще видим ли промяна като добър пример?", добавя Масис Бояджян.

Към публикацията са прикрепени и снимки, от които става ясно, че чистачките на возилото, чиято марка е "Мерцедес", са вдигнати. Това е един от начините, с които пешеходците показват на шофьор, че не е спрял както трябва.

Масис отбелязва, че в района на общината е имало и други неправилно паркирани автомобили.

"Това пространство е нужно в аварийна ситуация. А пожарният хидрант се намира до червената велоалея. Не е редно да има автомобили между хидранта и мястото на пожарната и пожарникари да се провират между паркираните коли, за да си вършат работата", изразява мнението си той.

Варненци споделят, че не е важно кой е собственикът на скъпото возило, зарязано пред сградата на общината, защото законът би трябвало да важи за всеки - най-вече за хората на високи позиции в обществото.

"Преди повече от 15 година министърът на транспорта на Германия е сниман, че кара с превишена скорост и глобата му беше в двоен размер, именно защото е министър и с поведението си на пътя трябва да дава пример на останалите участници в движението. А тук сме още "криворазбраната цивилизация", написа в коментарите под поста Стилиян А.

Снимки: Масис Бояджян