Творение на ВиК разгневи габровци.

Галина Банковска написа в социалната мрежа Фейсбук, че "художествен колаж" краси улица "Тотю Иванов" вече повече от 6 месеца. По думите й "произведението" е дело на "Водоснабдяване и Канализация"ООД – Габрово. Става въпрос за голяма дупка, от която първоначално се е развявал клон - за да сигнализира за опасност.

"Сега вече застрашително пропада, паветата се ронят, а ширината и се увеличава", споделя Галина.

Жената твърди, че дупката не може да се заобиколи с автомобил - "скачаш в най-дълбоката част", отбелязва тя.

"Следващата седмица ще е снежна, белотата ще покрие "художеството", и който не знае за него, не дай си Боже, може да аварира", добавя жената.

Галина споделя, че хората, които живеят в квартала, вече са претръпнали и с бойна готовност очакват следващото предизвикателство.

"Не ми се рови да публикувам всички наши сигнали до институциите, а и да досаждам на четящите поредното ми любовно обяснение към "В и К" Габрово. Предполагам колегите ще ме допълнят. Но така е в целия град, особено високите части и крайните квартали, та да не хленча напразно", пише още тя.

Тя призова инж. Владимир Василев - управител на "ВиК" ООД – Габрово, да обърне внимание на критичните участъци в града.

"Та, г-н Василев, огледайте си града и критичните участъци и започнете да работите! Скъпоценната ви вода вече я плащаме и ще имате достатъчно средства за инвестиции. А може да се срещнем и на друго място, да дадете обяснения с аргументи и факти, ще поканим и продуцент! Събираме всичките ви творения в града и правим чудесен филм. Та, с най-добри чувства - ако нямате сили, възможности, капацитет, ресурси, компетентност и т.н., ами просто скъсайте "конците", които ви направляват, и чао!", завършва публикацията си в мрежата Галина Банковска.

Носталгия към миналото обзе габровци СНИМКИ