Шофьор с пловдивска регистрация успя да си навлече критики в Кърджали. Причината е добре позната - паркиране. Местни жители остават недоволни от начина, по който сивата "Мазда" е разположена на паркинг. Колата е заела средата между две места, а така взема място за още една машина.
 
"Без коментар", отбелязва авторът на кадрите. Случката провокира серия от коментари, в които граждани отбелязват, че подобно поведение създава затруднения на останалите водачи. Други обаче считат, че във въпросния случай реакцията е по-яростна заради факта, че колата не е с кърджалиска регистрация. Местни жители добавят, че подобно паркиране далеч не е прецедент из родопския град - особено в жилищните квартали.
 Други считат, че в учебните школи трябва да се упражнява повече паркиране - за тях само така подобна практика ще бъде изкоренена. Вижте някои от коментарите на местните:
 
"Пак кметът е виновен!", шегува се Денис Д.
 
"Млад шофьор", предполага Хуля А.
 
"Инструкторите да кажат колко часа отделят за паркиране на автомобил. Този е карал само по поляните", смята Никола Г.
 
"Ще ви ги щракна и от "К XXXX ХХ", междублоковите паркинги. Място за 10,паркират 5-6. Уникати", контрира Делчо Н.
 
"Трябва да плати за 2 паркоместа, за да се научи как се паркира!", смята Мария Г.
 
Практика с паркиране на две места се използва от водачи почти навсякъде.  Често собствениците на коли избират да поставят машините си така, че да си осигурят повече място, за да избегнат щети заради други водачи. Дали и във въпросния случай причината е това, или става въпрос за грешно решение вероятно ще остане загадка.
 
Снимка: Атакан С.