За сериозен проблем сигнализират разтревожени родители в социалната мрежа. Майки на деца споделят, че в столична детска площадка има нашествие от кърлежи. След проливните дъждове от изминалата седмица, броят им рязко се е увеличил. Пръскане срещу тях от страна на отговорните институции, не е имало.

Вижте през какво е трябвало да мине една майка на малко дете:

„Това е документа от Св. Анна и поста на потърпевшата майка.

Днес 22.06.22г от тялото на детето ѝ на 1г и 11 месеца след 35-40-минути престой на детска площадка в „Дружба 1“ зад блок 14 бяха извадени 9 бр кърлежи.(На документа пише 4, защото документ в получила на второто ходене, от първото посещение и първите 5 бр не са издали документ от болницата)

Всеки ден от 09.00 до към 20.00ч освен в дъждовни дни група родители с малки деца играем и се забавляваме там.

От Май месец 2022 г не е имало бележка за обезпаразитяване от общината.

От тогава се изляха колко литра дъжд?

Преглътнахме това, че ежедневно се налага да метем и мием площадката и съораженията (освен от мръсотията, вече и от гниещите дуди/черници и джанки/сливи в средата на площадката, скоро ще започне и крушата).

Майките изхвърляме ежедневно и кошчетата за боклук заплащайки със собствени средства метли, лопати, кофи, ръкавици, чували и т.н.

Пресяваме и чистим пясъчника ежедневно заради л*йна от улични и домашни кучета и от котки.

Купуваме всевъзможни връзки за да могат вратите да се затворят.

Но да водим деца с повече от дузина кърлежи, да заплащеме отстраняването им, да заплащеме изследването на детето за лаймска болест и 30 дни да се тревожим за евентуален проблем, защото някой в общината не си вържат работата - не косят и не пръскат или го правят 1 път за цяло лято.

Кой трябва да се ангажира с решаването на този проблем?

Позволявам си да напиша поста от името на потърпевшата майка, защото видях с очите си кърлежите по тялото на детето ѝ.

П. С в района има 2 училища, и 2 детски градини.“