Случай на забавена спешна помощ в Добричко на възрастен мъж в тежко състояние. Възрастно семейство излиза с кола, но на мъжа му прилошава. Автомобилът пада в канавка. Идват полицаи и свидетел.

„Опитахме се да извадим човека от колата. Той още беше контактен, но в лошо състояние. Линейката не идваше. Започнах и аз да звъня на 112. Проверихме и между първото обаждане и моето бяха минали 20 минути“, разказва Ивайло Василев.

След като мъжа колабира, Василев започва сърдечен масаж, включват се и полицаите, защото липсва пулс, Накрая идва линейка, но според, свидетеля, медицинското лице, не успява да направи сърдечен масаж с думите „Толкова мога“. Затова Ивайло продължава с обдишването.

Качват мъжа в линейката заедно с жена му и свидетеля. Там продължават усилията по свестяване на възрастния човек.

„Той въртеше очи, беше му сложена кислородна маска, която се запотяваше от дишането. Жена му държеше ръката му, той я стискаше, аз продължаваха със сърдечния масаж. Ние го докарахме жив до болницата, За жалост после разбрахме, че е починал“, казва Ивайло.

Той не знае можеше ли да бъде спасен човекът, ако линейката е пристигнала по-рано, съобщи БТВ.

От болницата в Балчик заявиха, че медицинското лице е констатирало, че човекът не диша и не е контактен при пристигане в село Рогачево, но свидетелят е категоричен, че той е бил жив, докато пътуват с линейката.

От болницата казаха, че имат лекар и половина и трима мед фелдшери, които поемат всички случаи.