Професионална гимназия "Ген. Владимир Заимов" - гр. Сопот обявява старт на дарителска кампания за събиране на средства, нужни за пълното възстановяване на Никол, която пострада тежко при пътно-транспортен инцидент на 07.05.2024 г.

GlasNews припомня, че Никол и нейна съученичка бяха блъснати на паркинг в Сопот. Шофьорката е на 18 години и има стаж зад волана едва няколко седмици. 

От полицията посочиха, че 18-годишната шофьорка е карала сестра си на училище. Тя е спряла на паркинга пред спортната зала, но при тръгване е изгубила контрол над автомобила и помела двете ученички. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. Тя бе задържана в ареста за 24 часа.

Ученичката, прегазена от кола в Сопот, остава в болница

От ПГ "Ген. Вл. Заимов" информират, че денонощните грижи, които се оказват на тежко пострадалото момиче в медицинско заведение в Пловдив, дават обещание за пълноценно възстановяване.

За да се проведат нужните спешни операции, са необходими финансови средства в особено голям размер, непосилни за семейството.

Кутията за дарения е поставена в счетоводството на училището.

"Обръщаме се към всички вас - ученици, родители, учители с призив да помогнем на Никол. Сега можем - всички заедно!", призоваха от ръководството на учебното заведение.

Сметка за дарения:
IBAN BG27STSA93000024379875
BIC: STSABGSF
Име на получател: Силвия Руменова Радуйчева
Основание: дарение за Никол

Не съм първият родител, който плаче за детето си, но искам да бъда последният

Междувременно Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за инцидента. Разпитани са свидетели, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертизи, иззета е медицинска документация и др. След като бъдат събрани всички относими доказателства по делото и изготвени заключенията на експертизите, наблюдаващият прокурор ще вземе отношение за привличане към наказателна отговорност на виновното лице.

Прокуратурата подхвана случая с прегазеното момиче в Сопот