Няколко жени написаха в социалната мрежа Фейсбук, че са останали разочаровани от услугите на фирма, която предлага пране и сушене на килими, мокети, китеници, губери и одеяла.

Сабина Д. написа, че през юли месец се е възползвала от услугите на фирмата "Чистача - пране на килими". Тогава тя им дала няколко килима, които е трябвало да бъдат изпрани. В края на август жената си потърсила килимите, а те й били върнати неизпрани.

"Донесоха ги и си платихме, но след като ги разопаковахме и тръгнахме да вадим първия килим - от него изпадаха боклуци - НЕ СА ГИ ПИПНАЛИ! Рекламация приеха едвам едвам след като първата им реакция без да са ги видели е, че е невъзможно това да се случи при тях", написа жената.

След направената рекламация килимите отново не били изпрани. Сабина е категорична, че ще подаде жалба до Комисията за защита на потребителите.

"Не перат килимите и след рекламацията не ги изпраха. Даже едвам си ги получихме днес, след като всички срокове са минали и не ни звъняха отново и даже не ни вдигаха или връщаха обаждане. Върнаха ни килимите единствено, защото се притесниха, че отиваме в полицията", добавя тя.

В коментарите под поста Антоанета Т. написа, че на същата фирма е дала за пране три броя килими, но са й върнали само два.

"При мен беше много по-неприятно. Дадох за пране 3 броя килими, върнаха 2. Настанаха някакви проверки, ревизии, обещания, телефони и накрая единия килим го няма. Много нерви без резултат. Написах жалба и до КЗП и "Чистача" ме прати от КЗП да си търся килима", коментира жената.

Опарена от услугите на "Чистача" е и Силвия В. Ето какво написа жената:

"Споделям мнението ви. Върнаха ми го в същото състояние, в което го дадох, дори по-зле, защото мирише зле".

Вяра Р. също се включи в дискусията - разбира се, с негативна оценка за работата на фабриката:

"Същата фирма на нас ни върна 2 детски вълнени килима в много по-лошо състояние, отколкото им ги дадохме - мокри, с мръсни петна, избеляла боя и проскубани".

От фирмата посочват в уебсайта си, че са първата тясно специализирана фабрика в България, която предлага услугата пране и сушене на килими, мокети, китеници, губери и одеяла от 1999 година. Процесът на пране се извършвал в собствената им база в град София с помощта на последно поколение професионални машини от водеща европейска фирма в бранша. Тогава каква е причината хората да получават килимите си неизпрани, както твърдят самите те - можем само да гадаем.

От "Чистача - пране на килими" могат да се възползват от правото си на отговор и да ни изпратят своята позиция по казуса.