Защо и колко вода и Е-та има в сиренето, в сравнение с количеството мляко?
Сиренето с над 60% вода – само пакетирано, а и на отделна витрина ВИДЕО
Според изследвания на "Активни потребители" - над 70% от съдържанието на избраните за проучването сирена е вода.
"Животински ензим със слепващ ефект придава познатия ефект на сиренето. Образуват се млечно-кисели бактерии и консумираме вредни бактерии, които чрез натрупване причиняват рак и други инфекции", разкри пред Нова тв журналистът от "Телеграф" Елена Йорданова, която е автор на разработка по темата, заедно с д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните.
По думите й сирена с цена под 10 лв/кг имат високо водно съдържание.
"Подобрителите са обозначени със съответните номера, т.нар. Е-та. Контрол има, но БАБХ няма как да стои пред всеки магазин, а потребителите с малко финансови средства търсят по-евтини продукти", настоя тя.
От минали май продуктите с наличие на над 60% вода, трябва да бъдат отделени на различен рафт, но така ли е?
Прочетете още
- 19:02 Препълнени автобуси и метростанции в столицата, младежи отиват към протеста СНИМКИ
- 18:29 Започна новият протест в Триъгълника на властта в София, вече има задържани* СНИМКИ+ ВИДЕО
- 17:00 Хвърлиха пиратка по майка, бутаща количката с тримесечното си бебе
- 14:43 Изоставено на магистралата, но не и от съдбата: гневен урок към човека, хвърлил кучето си