Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол Юлия Ангелова и е оставил на 9-годишната дъщеря на софиянката да плаща вноските към дълга. Причината е, че от фирмата искат експертиза дали Юлия е била пияна.

Ангелова беше прегазена през юли м.г. от шофьор, който избяга. Тя се прибирала пеша вечерта от бар в Созопол. Хванала такси от пиацата в Стария град, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по главния път в посока Приморско, кола я блъснала и избягала. От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която я е ударила. Шофьорът обаче се криеше. След няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Издирват убиеца на прегазената край Созопол Юлия! Говори бащата на детето й! ВИДЕО

Ангелова остави момиче на 9 г. полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Помните ли Юлия, премазана до Созопол? Убиецът й – хванат и пуснат!

Застрахователят поискал от бащата, който пое грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била пияна, пише "24 часа". Не е ясно защо я искат, тъй като тя е била пешеходец и дали е употребила алкохол, няма правни последици. Детето засега е изплатило над 2000 лв. Парите са наследство от влог на майка ѝ. Експертизата трябва да е готова до месец. Семейството се надява тогава застрахователят да плати и върнатите от детето пари.

Без следа от шофьора, прегазил Юлия

Това е колата, убила Юлия до Созопол, погребват я в затворен ковчег