Понеже не е карал пил или с 260 км по магистралата, не е застрелял двама човека, не е член на Хизбула и не се обявява против конституционните промени НЯМА ДА РАЗБЕРЕТЕ за моя племеник Дамян Накев, който спечели ЗЛАТЕН МЕДАЛ на най-престижния финал на Световна Математическа Олимпиада в Куала Лумпур, под носа на всички азиатчета и целия свят. Българче, от Варна, I МГ Варна! Браво, Дамянски!

Така Венци Узунов обяви наистина грандиозния успех на осмокласника от Варна, преборил се с жестока конкуренция от цял свят и спечелил престижното отличие в столицата на Малайзия. Радостното все пак е, че разбрахме. И като българи се гордеем с успеха на момчето.

Освен него, с медали у нас се върнаха още петима български ученици. Днес възпитаникът на математическата гимназия в морската ни столица се прибра на родна земя, посрещнат от своите приятели. Той не скри емоцията от успеха и сподели, че занапред си е поставил още амбициозни цели.

„Когато видях задачите, знаех, че със сигурност ще имам медал”, сподели Дамян пред Нова тв.

„Изключително горда съм. Аз знам какво може той и знам, че може да се справи, но въпреки всичко, когато го видиш и когато го усетиш, е съвсем различно. Гордост! Определено голяма гордост”, каза майката на математика Теодора Узунова.