Десетки рокери и фенове Милена Славова са наобиколили Върховния административен съд (ВАС) в подкрепата на певицата. Днес тя има делото тук по жалба на ЛГБТ организацията Действие". Аудиторията се озвучава от песни на Милена, има и много полицията, които пазят входа на съда. Освен рокери, Милена е подкрепена и от граждани.

Делото трябва да започне след 9 часа.

През 2021 година от ЛГБТ организацията Действие" подават сигнал срещу Милена Славова в Комисията за защита от дискриминация. Причината е неин пост във "Фейсбук". В него тя пише, че е против "гей парадите и че "се задушаваме от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си".

В сигнала е описано и нейно гостуване в сутрешния блок на "Нова телевизия", в която тя отново напада ЛГБТ общността.

Комисията за защита от дискриминация се произнася на 22 юни 2022 година и постановява, че няма нарушение и че певицата не е осъществила дискриминация по признак "сексуална ориентация", нито пък е осъществила тормоз, подбуждане към дискриминация и други. Според комисията  тя е посочила неодобрение, но думите й не са израз на омраза.

Активистите от ЛГБТ "Действие" обжалват отказа на комисията пред Административния съд в София. През октомври 2022 г. той се произнася в обратен смисъл. Славова е осъществила дискриминация под формата на тормоз по признак "сексуална ориентация". Съдът отменят решението и връща случая за ново произнасяне.

Обжалват и Славова и ЛГБТ организацията. Именно дело по двете жалби гледа ВАС. А междувременно в социалните мрежи беше пусната петиция в защита на Милена и  организиран протест.