Десетки сигнали постъпват в столичната полиция от хора, чийто близки са починали и са използвали услугите на арестувания погребален агент. Те се съмняват, че са станали жертва на зловещата схема. Съпругът на Софияна Петрова си отива през юли миналата година. Тя използва услугите на погребалната агенция на арестувания Георги Енев.

„Общо ни излезе 3500 лева за кремацията, всичко - дрехи обувки, възглавници за урната, ковчега, попа уреди и това. Не останах доволна, защото нито беше подготвено на място“, казва тя.

Изпада в ужас, когато научава за зловещата схема на гробаря и се пита дали и те не са сред потърпевшите. „Синът ми се обади в крематориума в София и казаха, че юли и август няма такова име“, казва жената пред bTV. Проверили и в крематориума в Пловдив. Казали им, че името на съпруга ѝ фигурира там, но тя не вярва.

Това е мъжът, заловен за зловещите погребения край Банкя! СНИМКИ

Полицията е взела ДНК от близки на съпруга ѝ, а предстои негова панахида за една година от смъртта му. Не знае къде да я направи, защото не знае дали в урната е неговият прах. Георги Енев е обслужвал не само град Банкя, но и околните села.

Свещеникът отслужвал опело в гробищния парк на Клисура, когато при него дошли притеснени гробари и го помолили за разговор встрани от опечалените. Те му споделили, че са попаднали на истинска трагедия - има останки от трупове.

Веднага след погребението отецът казал на местния кмет за находката в гробищния парк и повикали полиция. Когато се върнали, заварили на мястото и Георги Енев, който бил известен като погребалния агент в Банкя.

Кучета от години разнасят кости в Клисура ВИДЕО

Като обвиняем обаче, Енев не се признава за виновен и пред съда защитата му настояваше, че няма доказателства той да е извършил незаконните погребения, вместо кремации, за които е взимал от опечалените по 1000 лева. Съдът, обаче прие, че доказателства има.

Както GlasNews.bg първи съобщи, седем трупа бяха открити заровени в гориста местност край селото. Става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. На телата се натъкнала в понеделник жена, случаен минувач.  Енев бе хванат на място, докато копаел дупки. Те били с дълбочина от едва 40 см.

Хванатият намясто погребален агент заравял труповете на 40 см от земята СНИМКИ

Припомняме, че свидетел разказа пред GlasNews.bg, че кучета разнасят кости от години в село Клисура. Мъжът подозирал, че задържаният за измами с погребения прави нещо нередно. Според него хора са заравяни системно. В селото живеят малко хора. А в района, където били открити телата, почти е безлюдно. Затова и никой не е виждал как Георги Енев извършва погребенията.

Свидетелят смята, че задържаният Енев е имал хора, които са му помагали.

Мъжът е от село Иваняне, което се намира край Банкя. Преди 3 години Енев продал къщата на майка си там и купил апартамент на морето . Задържаният е разведен и има дъщеря. Хора, които го познават, разказаха пред GlasNews.bg, че мислили, че е станала грешка. Местните разбрали, че е задържан за ужасното престъпление от слуховете в градчето.

Свещеник открил останките на част от незаконно погребаните хора в гората

Изровиха седем трупа край София, бройката може да расте СНИМКИ