Дете е пострадало на детска площадка в Пловдив. За случая съобщи пловдивчанин, според който причина за това е недостатъчно добро обезопасяване на съоръжението.  Детският кът се намира на  бул.”Дунав” 186, а инцидентът е станал на 17 април, съобщава TrafficNews.bg.

Ето и какво разказва Евгени Петров:

„Причината за инцидента е , че вратите на детската площадка НЕ отговарят на чл.12(2) от НАРЕДБА № 1 ОТ 12 ЯНУАРИ 2009 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА УСТРОЙСТВОТО И БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЛОЩАДКИТЕ ЗА ИГРА.

Според наредбата разстоянието между подвижната част на вратата и рамката трябва да е 12 мм във всяко едно положение на вратата. На проблемната площадка това не е така - при отворено положение вратата се опира плътно до рамката. Последствието е, че детско пръстче бeше буквално премазано като в менгеме. 

Оставиха шофьор без номера, търси съдействие ВИДЕО+СНИМКА

Детето беше с майка си, имаше други деца, които тичат наоколо. Вероятно пострадалото дете се е подпряло на жълтата колона докато същевременно червената врата се е отворила прекалено много, може би от някое от децата, и е притиснала пръста на детето. Със същия "успех" може и по-голямо дете или дори възрастен човек да пострада , дори да се осакати. Да се надяваме , че пръста на пострадалото дете ще бъде спасен, след като  на линейка отне да дойде повече 20 мин (без включена сигнализация!!!)

Считам, че трябва да се предприеме незабавно конструктивна корекция както на тази конкретна врата така и на ВСИЧКИ подобни площадки в града (защото от този "модел" се виждат на не едно място в града), така щото подобни инциденти да са невъзможни”.

Увеличиха заплатите на депутатите