За грозни гледки съобщиха столичани в мрежата. Случаите са отделни, но са обединени от своето естество. Става въпрос за боклуци, които замърсяват публични места.

Столичанка споделя, че отпадъци се валят край препълнени кошчета за смет. Това става на броени метри от площадка с катерушки, на която си играят малчугани. Жулия П. добавя, че проблем с изпразването на казаните има, но се чуди защо гражданите продължават да хвърлят отпадъците си там, знаейки за ситуацията.

"Ако всеки почиства след себе си, това ще помогне за решаването на проблема", смята тя.  Снимките, показващи "свинщината" са заснети в парк, намираш се в кв. "Надежда". Подобни гледки има и в други части на страната, а често отговорността носят именно недобросъвестни граждани.

Огромно сметище "цъфна" до казан за смет СНИМКА

"Това са малко снимки от днес от малкия парк. Ясно е, че има проблем и изхвърлянето на пълните кошчета, но не разбирам като виждаме това всички ние, защо продължаваме да хвърляме наоколо тази свинщина. Ако всеки почиства след себе си, това ще помогне за решаването на проблема", пише Жулия П.

В съседен квартал на столицата гражданин алармира за сходна ситуация, която е далеч по-фрапираща. Той разпространява кадри от района край стадион "Септември", които възмущават местните. На тях се вижда обраслия с растителност вход на съоръжението, а в близост до него е заснет и голям куп смет, който сякаш се намира не в сърцето на София, а на някое сметище.

Откраднаха кола със сантиментална стойност, предлагат 25 000 лв. за връщането ѝ СНИМКА

"Стадион "Септември" в София се превръща в сметище", констатира Иван Н.
 
Двете различни случка са част от по-голям проблем. Този със съвестта на жителите към заобикалящата ги среда, но и отношението на отговорните органи към подобни наглед битови случки. Намеса от институциите би решило временно ситуацията, но ще се радват ли столичани на чистотата, ако други отново безотговорно започнат да мърсят?

Снимки: Жулия В., Иван Н.