Детска градина „Детелина“ в Крислово отпразнува 10 години от основаването си. За празника малчуганите и техните възпитатели бяха подготвили едночасова програма, изпълнена с песни, танци и добро настроение.  

Приветствие към възпитаниците, преподавателите и гостите отправи директорът на детското заведение Радослава Тодорова. „Винаги най-голяма ценност за нас са били децата. Те са красотата, богатството, щастието в живота ни. Щастлива съм, както и моят екип, че пред очите ни се роди, създаде и укрепна и вече 10 години дава плодове една прекрасна детска градина“, подчерта Тодорова. Тя уточни, че в началото стартират със смесена група и само две години по-късно разкриват още една, като допълват педагогическия състав. „Като миг на един дъх минаха тези 10 години с младежки ентусиазъм, дух и позитивизъм. Истински и от сърце благодаря на работещите и преминали през годините, че са отдали част от живота си, грижа и всеотдайност за нашите деца. Благодаря на Община Марица и на кмета на Крислово за подкрепата и отзивчивостта, за разбирането към проблемите, които сме имали и решавали заедно. Благодаря на всички деца и техните родители, доверили се на нашите грижи, любов и отдаденост“, допълни директорката. Тя пожела на колегите си да са здрави, да продължават със същата сила и себеотдаване да даряват любов на децата, а на възпитаниците – да са все така талантливи и неповторими, здрави и благословени.

Заедно със своите учители на сцената на площада в Крислово децата от „Детелина“ изпълниха танца „Хелоу“. Сред най-малките участници в тържеството бяха 3-годишните близнаци Рая и Божидар, които със своите приятели изпяха любимата си песен за трите вълшебни думички – моля, благодаря и извинявай.  

„Щастлива съм, че съм част от вашия специален ден. На вас, колеги, се пада честта да градите история, да създавате традиции и да оставате спомени. Ваша е голямата отговорност да държите в ръцете си бъдещето. Смело може да се поздравите за всичко, което сте направили през изминалите 10 години и това, което ви предстои. Затова с гордост и увереност може да гледате напред. Имате подкрепата на кметовете на Община Марица и на Крислово, както и на целия общински съвет“, заяви в приветствието си председателят на ОбС Марица Виолета Христодулова. Тя пожела слънчеви дни и успехи, здраве и най-хубавите спомени за малчуганите да останат от детската им градина, като подари на забавачката шатра.

Заместник-кметът Анелия Симеонова приветства от името на Димитър Иванов малките и големи рожденици от ДГ „Детелина“. „Пожелаваме ви да продължавате да развивате тази прекрасна среда, в която възпитавате и обучавате децата на нашата прекрасна община Марица“, посочи Симеонова. Тя подари на детското заведение от името на кмета Димитър Иванов аудио система, детска кухня и магазин, конструктори, колички и камиони, кукли, играчки и пожела на малките рожденици да имат безгрижни игри и забавления.

Поздравление към педагози, възпитатели, деца и родители отправи и кметът на Крислово Димитър Андреев. Той сподели, че повече от 18 години в селото не е съществувала детска градина. „Жителите на Крислово са щастливи, че вече 10 години нашите деца се възпитават и обучават в красива, уютна детска градина, изградена с подкрепата на общината. До 1996 г. имахме полудневна, като след закриването й децата посещаваха градината във Войводиново. В момента 36 деца се обучават в детска градина „Детелина“. За тях се грижат 8 педагози, възпитатели и помощен персонал. От септември 2018 г. към забавачката е осигурен автобус за извозването на децата от селата Калековец, Динк и Желязно и благодарим за подкрепата на кмета на общината Димитър Иванов“, посочи Димитър Андреев. Той изрази радостта си, че на тържеството присъстваха и бивши възпитаници на детската градина, които се включиха в игри заедно с аниматорите на празника.