Софийска градска прокуратура трябва да реши днес дали да повдигне обвинения на останалите двама спътници в автомобила на Кристиан Николов - приятелката му и синът на депутата от ГЕРБ – Лъчезар Иванов за катастрофата при която загина журналистът Милен Цветков.

Следобед изтича и мярката от 24 на майката на Кристиан - Десислава Николова. Все още не е ясно ще бъде ли привлечена тя като обвиняема, обясни пред Glas.bg прокурор Антоанета Панчева, говорител на СГП.

Утре, когато изтича 72-часовата мярка за задържане на Кристиан Николов, прокуратурата ще поиска постоянен арест за 22-годишния мъж. Все още не ясно закрито ли ще бъде заседанието по скайп, както се провеждат в момента всички заседания заради извънредното положение.

Късно снощи бе задържана и приятелката на Кристиан Николов - Симона Цанкова, която е прокурорска дъщеря. Тя и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов-Георги Иванов са пътували в джипа. Двамата избягали от местопроизшествието веднага след фаталния сблъсък, а момичето и снощи отказала да съдейства на разследващите.

Вчера беше задържана и майката на 22-годишния Кристиан, която е директор на „Винпром Карнобат“. Джипът, който е шофирал Кристиан Николов, е собственост на търговско дружество – собственост на майка му.

Задържаха и приятелката на убиеца на Милен Цветков