"До собственика на Тойотата: Като си видиш колата така обляна с нещо черно и мазно - не се чуди какво е. На мен ми прилича на старо масло. Един чичак ти я заля с нещо, което беше в туба от масло. И се прибра като пич. И не се питай защо - вероятно си паркирал пред гаража му (почти пред гаража - задницата ти е малко по-дълга, отколкото си мислиш)! Може да му се наложи да го ползва.

До чичака с тубата с масло: Разбирам те, че в гаража си нито да влезеш, нито да излезеш ама... Така ли ще го разрешиш този проблем? Като гледам паважа пред гаража целия облян в масло... Това с тубата явно ти е редовно отмъщение. Даваш ли си сметка, че там е кръстовище и пресичат хора? Даваш ли си сметка, че някой с кола или камион може да набие спирачки и да се лъзне? Ще зяпаш ли от терасата к'во ПТП е станало?

Хора, не ме разбирайте погрешно - не взимам страна. И двамата са... Струва ми се, че яко изтрещяхме. Или просто тотално недоверие в институцията. Нулева толерантност и от двамата. Тръгнахме да се саморазправяме като в третия свят и като преди 100 години. Мислете бе, хора, мислете за последствията от делата си. Преглътнете я тази "ганьовщина"..."

Това написа пловдивчанин от култовия квартал Кючука. Случката с изтипосалата се тойота пред чужд гараж и "чичака" с маслото, оклепал возилото и застрашил живота на пешеходци и други коли, се разиграва до кръстовището на "Скопие" и "Лазо Войвода". Вземи единия, удари другия... казват хората. И едва ли е нужно да дискутираме гаражът там използва ли се, или не се използва? Нито пък "правилна" ли е ответната реакция на потърпевшия, или не е правилна? За никого ли не е ясно, че правилата са за това да се спазват?

Даже и в Кючука...