23-годишният полицай Денислав Борисов, който е бе хванат от своите колеги да превозва 31 мигранти, бе доведен с белезници в съда в Пловдив преди минути, съобщи trafficnews.

Днес съдебен състав ще гледа искането на Районна прокуратура-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража,“ спрямо Борисов.

Спецакция в Пловдивско! Задържаха десетки мигранти, арестуван е полицай

Припомняме, че младият мъж е работил от 3 години за Специализирани полицейски сили към СДВР. Той бил в болничен до 31-ви декември и е трябвало да се завърне на работното си място на 6-ти януари. Рано сутринта на 4-ти януари обаче патрулиращ екип на сектор „Пътна полиция” спрял за проверка съмнителен микробус, който пътува към София. Той бил управляван от служителя на МВР, облечен със служебната си униформа. Когато колегите му го попитали какво превозва, той не дал смислени обяснения.

Полицаят, заловен да превозва афганистанци, е транспортирал мигранти и друг път ВИДЕО

При проверка в буса са били установени 31 мигранти, а впоследствие те са дали показания, че са платили по 400 лв. на човек /4000 лири/ да бъдат извозени в рамките на страната. 23-годишният полицай е признал, че не за първи път се замесва в схеми с трафик на мигранти. Споделил, че съжалявал за това, но изплащал кредит.

Двама помагали на полицая, превозвал мигранти в бус