Европейският център за транспортни политики твърди,че има опасност да се "увредят или унищожат" доказателства за катастрофата, причинена от Георги Семерджиев. Автомобилите от инцидента, отнел живота на две млади жени, са оставени открито на улицата пред СДВР.

Според ЕЦТП достъпа до мястото е свободен, което позволява "външна намеса - човешка или на природата" . Според органицацията това може да изкриви делото.

Вижте цялата публикация Европейският център за транспортни политики, споделена във Facebook:

Рашков: Има данни за съпричастност на служители на МВР с катастрофата НА ЖИВО

"ВНИМАНИЕ: Има опасност да се увредят или унищожат доказателства от катастрофата на Семерджиев (снимки ЕЦТП)
Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) алармира, че има сериозна опасност да бъдат увредени, прикрити и дори да изчезнат изключително важни доказателства, отнасящи се до катастрофата с участието на Георги Семерджиев.
Причината е, че автомобилите-участници - джипът Audi SQ7 и таксиметровият автомобил, са оставени на открито на улицата пред СДВР, като до мястото всеки има свободен достъп. Това позволява лесна външна намеса - човешка или на природата, и компрометиране на изключително важни доказателства, което може драстично да изкриви делото. Затова ЕЦТП пита:
- Няма ли къде да бъдат прибрани и съхранени автомобилите, за да се гарантира обективно разследване?
- Какво би спряло някой да демонтира различни части от автомобилите, като например: бордовия компютър на аудито, от който би могло да се установи неговата скорост в момента на удара с която Семерджиев е причинил катастрофата, при която загинаха две млади жени?
- С какво този начин на съхранение на веществените доказателства помага на разследването, особено на автотехническата експертиза, без която обстоятелствата няма как да бъдат напълно изяснени?
- Правена ли е до момента експертиза на двата автомобила?
- Кой ще носи отговорност, ако автотехническата експертиза остане непълна?"

Софийският градски съд решава днес каква ще е мярката за неотклонение на Георги Семерджиев. Той е обвиняем за катастрофата с две жертви на булевард „Черни връх“ в столицата.

Заседанието все още не е започнало и към този момент не се знае точния му час. За престъплението извършено от него законът предвижда между 5 и 20 години лишаване от свобода. 

Повдигнаха ново обвинение на Георги Семерджиев ВИДЕО

Джипът на Семерджиев бил краден, а малкият талон - фалшив

Полицайката Радева: На мен съвестта ми е чиста, ще си сърбате попарата!

Снимки на автомобилите, участвали в катастрофата: