Голяма част от заведенията в София няма да спазят новите мерките, които влизат в сила от 27 февруари. Повечето от членовете на БАЗ и СЗБ отказват да спазват новата заповед на Министъра на здравеопазването, която ги задължава да работят до 22 часа, като капацитетът се ограничава до 50%.

Според тях новите ограничения дискриминиращи и се надяват те да отпаднат. В противен случай ще се готвят за протест.

Стартираме съдебни дела срещу заповедите, дискриминиращи бранша ни

"Не сме съгласни с наложения вечерен час! Ние спазваме мярката "зелен сертификат"! Спазваме всяко логично и доказано противоепидемично ограничение, което пази нашите клиенти и персонал.

Новите мерки за ограничение на работно време и капацитет противоречат дори на правилото за зелен сертификат и съответно дискриминират нашето право на труд и вашето право на социализация и свободно придвижване.

Отказваме да приемем, че с Ковид-19 се заразяваме след 22.00 часа! Отказваме да ни обричате на фалит! Настояваме този текст да отпадне от заповедта до 27.01.22., като се надяваме на разумно и справедливо отношение от страна на държавните институции и здравните власти!

В знак на протест и обективност обявяваме, че няма да спазваме вечерния час и ще работим и след 22.00 ч., спазвайки стандартното ни официално работно време и изискванията за зелен сертификат. Заповядайте!", пишат столични заведения в страниците си в социалните мрежи.

Всички заведения ще работят и след ограниченията, ако не - излизаме на протест

 

СЗБ и БАЗ: Няма да спазваме повече ограничения, викайте танковете срещу нас!