Жена твърди, че ученици от столичното 81 СУ "Виктор Юго" дишат райски газ от балони. По думите й това се случва в двора на детски център, който се намира в близост до школото.

Ирина Райчева е заварила в двора на детския център захвърлени флакони с райски газ и бутилки от бира.

"Така осъмнахме в детския център до 81-во училище. Това е двор, в който играят деца на 2-3 години", написа жената в социалната мрежа Фейсбук.

По думите й ученици от 81 СУ "Виктор Юго" всяко междучасие дишат балони, пушат трева, вейпове и обикновени цигари.

"И така се псуват, че всеки каруцар би им завидил", добавя още Ирина.

Жената сподели и снимки от мястото, посещавано от учениците по време на междучасията. То е потънало в боклуци и мръсотия.

"Говорете с децата си! Обяснете им, че да си тъп и пропаднал не е равно на това да си готин! Говоря с тях, виждам неадекватните погледи и тук там проблясъци на разбиране и това е до следващия ден. Не искам да живея в кочина, не искам около мен да има толкова деградирали деца. Защото е тъжно. Защото е жалко. Вярвам и Вие не искате!", завършва публикацията си Ирина Райчева.

Проблемът с райския газ е, че той създава нереална представа за действителността, а след неговата употреба съществуват реални рискове за изпълнение на ежедневни рутинни действия, като ходене или изкачване на стълби. Лицата, които са го употребили са опасни не само за себе си, но и за околните, защото халюцинират и изпадат в психоза. Събрани са данни за състояние на силен световъртеж, гадене и повръщане. Райският газ при децата влияе върху имунната система и може да доведе до остър недостиг на кислород към органите.

Анестезиолог предупреди: Употребата на райски газ има остри и хронични ефекти