Група мотористи и клиенти на бензиностанция в Пловдив извършиха граждански арест и задържаха мъртвопиян шофьор до пристигането на полицията, предава TrafficNews.

Действието се развива в петък вечерта, около полунощ. От сигнал изпратен до медията ни става ясно, че мотористите са се събирали на бензиностанция “Shell” на изхода на Пловдив в посока село Труд. По думите на един от мъжете, участващи в залавянето на водача, те са видели пияния шофьор и са го „арестували” след което са подали сигнал на телефон 112 и на място пристигнали полицаи от РУ Труд и служители на КАТ.

„Служителката в бензиностанцията разказала, че шофьорът се връщал за трета бутилка алкохол”, каза още мотористът, като допълни „нека не ни убиват пияни като този”.

Сигналът за пиян шофьор е постъпил в Районното управление малко след полунощ, потвърдиха за TrafficNews от МВР. Установено е, че водачът е 42 годишен. Сигналът е подаден от граждани, които са се усъмнили в трезвеността му, след като видели колата да криволичи при влизането в бензиностанцията. Останали са на място до пристигането на органите на реда и са съдействали. Пробите му за алкохол отчели малко над 2 промила.

Срещу 42-годишния мъж е започнало бързо производство, няма информация дали колата му е задържана.