Жена публикува за грозен случай, който е дело на деца. Две момичета са забелязани да драскат в подлез в Първомай. Оказва се, че не шарят по стена или по плакат, а по некролог, който е закачен на таблото.
 
Върху вестта, съобщаваща за кончината на жена, било драскано с червен флумастер. Като линиите не са по текста или хартията, а по портрета на покойната. Случката е запечатана и на снимки, които няма да публикуваме заради паметта на жената.
 
 
"Деца, къде ви е възпитанието?", пита Цветелина М. Тя допълва, че абсолютно никой не е направил забележка на децата.
 
 
"Да рисуваш върху скръбна вест е просто безумно и жалко", заключава жената.
 
Случката провокира много въпроки, които далеч не могат да се оправдаят с хулиганството на две деца. Почитаме ли смъртта? Обясняваме ли, че трябва толерантност към мъката на другите и техните чувства? Възпитаваме ли младите така, че да отраснат с чувство на съпричастност към останалите.
 
Вижте целия разказ на Цветелина М.:
 
"Извинявам се за размазаните снимки, но са правени в движение. На прибиране към вкъщи човек може да се нагледа на всичко! Деца, къде ви е възпитанието? На дамите в подлеза - не ви ли е неудобно, че минаваха хора... Не че някой им направи забележка! Но да рисуваш върху скръбна вест е просто безумно и жалко".