Хората, отпътували миналата вечер за Албания, се снабдили с храна и вода от помощите за бедстващите. Това съобщи читател на GlasNews.bg.

Някои от жителите на село Богдан - едно от пострадалите от засегнатите от наводненията карловски села, стегнаха куфарите и миналата нощ тръгнаха към Албания.

Читател ни сигнализира, че освен куфари с дрехи, "екскурзиантите без срам и свян" взели от провизиите, дарени за бедстващите хора. Провизии, които са повече от необходими на местните, а именно хранителни продукти и вода. Въпросните дарения се съхраняват в читалище "Просвета", чийто председател е Руска Иванова. Тя е и жената, която отговаря за даренията и тяхното разпределение.

"В автобуса започнаха да товарят стекове с вода, кашони с храна и други дарения", заяви за GlasNews.bg местен жител, станал свидетел на действията. Читателят ни си задава въпросите - редно ли е това да се случва? Не следва ли тези дарения да бъдат предоставени на най-нуждаещите се, а не на тези, които заминаха за Албания?

Снимки в мрежата на Иван Петков показват как хората пренасят от читалището до автобуса стекове с вода и чанти, в които се предполага, че има хранителни продукти.

"Нямам думи! Кой отговаря за тези дарения? Защо го позволява?, възмущава се Надежда В.

Потребители в мрежата излагат и другата гледна точка. Те смятат, че трябва да се обвиняват хора, които също са пострадали от наводението, за използване на храна и вода.

"Много ясно, че ако домакинството не е употребило дарената вода, пътуващите от същото това домакинство имат право да я вземат със себе си. Къде пише, че не може да го направят. А Вие уважаеми, които пишете този така сензационен пост/вероятно сте разследващ журналист/, имате ли доказателства, че това е неразпределена вода за нуждаещите се, намираща се в читалището на с. Богдан? Защото в противен случай думите Ви са подсъдими! Дори лично мога да Ви уредя!", пише Десислава И.

"Не знам вече кое е редно и кое не, но е грозно! Вместо да си помагаме, се излагаме като кифладжии. Иванеу защо не реагира, като уведомиш кмета, все пак на момента да се види какво се взима, поне аз смятам че така е редно, а не тук да се избиете.", добавя Д. Стоянова.

"Стегнете се бе, хора! Вие вместо да си помагате, започнахте да се съдите и обиждате. Без значение дали хората помагат безвъзмездно или срещу заплащане, мисля че най-важното в случая е, че помагат! Бъдете малко по-добри! Знам, че положението хич не е розово за повечето хора в село, но все пак не се обиждайте и си помагайте!", апелира Донка М.

Оказва се, че заминалите всъщност, са самодейци, които ще прославят страната ни зад границата, представяйки нашите обичаи и традиции. Дори групата е забавила пътуването, за да окажат помощ като доброволци. някои от тях вече съжалиха, че са го направили.

Към днешна дата селата Богдан, Каравелово и Слатина са напълно задоволени с бутилирана питейна вода и храна. Междувременно вече започна и разполагането на жилищните фургони в най-тежко пострадалите от наводнението карловски села. Постигната е договореност с ВиК-Пловдив и EVN, които ще осъществят захранването на жилищата с вода и ток, а след като това се случи, хората ще могат да влязат и да живеят в тях.

Радослав от Богдан остана без къща и колело. Ученици и учители му върнаха усмивката

Жителите на Богдан изгониха Петков, не искат помощта му ВИДЕО

Днес това малко ангелче от Богдан имаше само късче хляб СНИМКИ

Военни от авиобаза "Крумово" спасиха бедстващи от наводнението в Богдан