Гангстер, който се е хвалил, че е участвал във фаталната стрелба по Тупак Шакур, беше арестуван 27 години, след като убийството остана неразкрито.

60-годишният Кийф Д беше арестуван в петък сутринта, месеци след като следователи нахлуха в дом в Лас Вегас, свързан с прословутия лидер на бандата Комптън Крип, пише The Sun.

Арестът идва, след като Кийф, роден като Дуейн Дейвис, преди това признава за ролята си в стрелбата по Тупак в интервюта и в книгата си, наречена Compton Street Legend.

Кийф е твърдял на няколко пъти, че е карал белия кадилак и е дал на племенника си Орландо Андерсън пистолета, използван за фаталните изстрели срещу рапъра в Лас Вегас на 7 септември 1996 г.

В книгата си Кийф пише, по собствените си думи, за това как е помогнал да се осигури пистолет за убийството на Тупак като отмъщение за това, че рапърът е пребил племенника си Андерсън след битка с Майк Тайсън в MGM Grand същата вечер.

Той разказва подробно как е помогнал за координирането на екип от гангстери от Лос Анджелис, за да стрелят по рап иконата и изпълнителен директор на звукозаписната компания Death Row.

Шакур е на 25 години, когато е застрелян в нощта на 7 септември 1996 г. при стрелба близо до района The Strip в Лас Вегас. Рапърът е бил в BMW, управлявано от основателя на Death Row Records Марион „Сюдж“ Найт в конвой от около 10 автомобила. Те чакали на червен светофар, когато до тях спрял бял кадилак и избухнала стрелба. Шакур е прострелян многократно и умира седмица по-късно.

Очаквайте подробности!

 

Превод: GlasNews