Две жени са станали жертви на измама в Павликени. На 21 януари около 11:30 ч. 46-годишна жена получила покана на мобилния си телефон от Бюрото по труда в Павликени за интервю за работа.

На място се срещнала с мъж, който се представил за работодател, търсещ персонал за откриване на магазин за дрехи. Мнимият търговец убедил потърпевшата да го изчака, докато проведе и интервютата с другите кандидати.

При повторната им среща мъжът уверил потърпевшата, че тя е една от избраните за работата и между другото и предлага да закупи 10 кг. свинско месо за сумата от 40 лева. След като получил парите, под претекст, че отива да вземе месото, измамникът изчезнал.

Идентичен е случаят с другата пострадала – жена на 46 години. По същата схема мнимият работодател и причинил имотна вреда в размер на 40 лева.

От проведените до момента оперативно-издирвателни мероприятия е установена съпричастност на 57-годишен мъж от гр. Левски, многократно осъждан за измами.

Присъдите му са от съдилищата във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Левски, Севлиево, Плевен, Търговище, Кубрат, Хасково. Извършителят е обявен за издирване.